MAERSK: Lojistik dünya çapında sekteye uğrayabilir

0
367

Uluslararası taşımacılık devi Maersk, Ensarullah’ın Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki operasyonlarının lojistik faaliyetlerini dünya çapında sekteye uğratabileceği uyarısını yaptı.

Maersk, Yemen direnişinin Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki operasyonlarının dünya çapında lojistiği sekteye uğratacağını ve nakliyat süresini kısaltmak adına havadan sevkiyatların sayısını artırdıklarını duyurdu.

Maersk’in internet sitesinde yayımladığı yazılı açıklamada, “Sorunu yakın gelecekte çözmeyi umuyoruz ve bunu kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bununla birlikte müşterilerimizi zorlukların devam etmesine ve bunların ciddi kesintilere neden olmasına hazırlıklı olmaya çağırıyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Şirket, bazı gemilerin Afrika’nın güneyindeki Ümit Burnu üzerinden Avrupa’ya gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Maersk ayrıca, bazı sevkiyatları Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Selale (Umman) havalimanları üzerinden hava taşımacılığına yönlendirdi.

Aralarında Maersk, CMA CGM, MSC, Hapag-Lloyd ve Cosco’nun da bulunduğu çok sayıda nakliyat firması, gemilerin bombalanmaya başlamasının ardından rotalarını Kızıldeniz’i bypass edecek şekilde değiştirmeye başladı.

Wall Streej Journal gazetesine göre bölgedeki toplam konteyner trafiği hacmi aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 20 oranında azaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz