Panama Kanalı’nda gemi geçişi kısıtlaması 10 ay daha sürecek

0
3502

Atlantik ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Panama Kanalı’nda kuraklık nedeniyle gemi geçiş trafiği durma noktasına geldi. Kanalda geçiş sayısının sınırlandırılmasının ardından yetkililer, kısıtlamaların en az 10 ay daha sürdürmeyi beklediklerini söyledi.

Milyonlarca dolar değerinde mal taşıyan 200’ü aşkın gemi, kuraklık nedeniyle getirilen sınırlama nedeniyle Panama Kanalı’nın her iki tarafında mahsur kaldı. Kanal otoritesi bu yılın başlarında kısıtlamalar uygulamaya başladı bu da geçişi bekleyen gemilerin birikmesine neden oldu.

Reuters’ın haberine göre, bazı rotalarda navlun maliyetlerinin artması nedeniyle gemi sahiplerini kargolarını hafifletmeye veya alternatif rotalara geçmeye zorladı.

Kısıtlamaların uzatılması, bir sonraki yağmur mevsimi gelmeden önce kanala su depolamak için yer sağlayacak, ancak geçişten önce rezervasyon yapmazlarsa gemiler için daha büyük bir darboğaz yaratabilir.

Resmi verilere göre, birikmiş gemi sayısı Perşembe gününden bu yana 115 gemiye düştü.

Panama’da, Pasifik Okyanusu’ndaki suyun normalden daha sıcak olmasıyla bağlantılı olarak doğal olarak oluşan El Nino iklim modeli kuraklığa katkıda bulunuyor.

LOJİPORT

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz