UND’YE SEÇİLECEK BAŞKANIN ‘HERKESİN BAŞKANI’ OLMASI GEREKMEKTEDİR, BUNUN İÇİN ŞERAFETTİN ARAS DİYORUZ

0
1088

Lojistik sektörünün çatı kuruluşu UND’nin seçimleri yaklaşıyor. Yeni seçimlerde mevcut başkan Şerafettin Aras’ı destekleyeceklerini ifade eden Logista Global Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Mutluhan Akan, “UND’ye seçilecek başkanın herkesi kucaklaması lazım. Sektörü ayrıştırmadan, sen-ben demeden birlikteliği sağlaması gerek. Deneyimli ve profesyonel olması şart! Bütün bunlara sahip olan Şerafettin Aras başkanımızı destekliyor, seçimlerin sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İlk olarak askeri bir terim olarak ortaya çıkan ‘lojistik’ kavramı, dünya ticaretinin ivmelenmesi ile birlikte çok farklı bir noktaya evrildi. 1980’li yıllardan sonra ülkemiz nakliye sektörü ve taşımacılığı ‘lojistik’ adı ile anıldı. Birbirinden farklı sektörleri kendi içinde buluşturan lojistik, özellikle üniversitelerin bu alanda eğitim vermesi ile bir bilim dalı haline gelmeyi başardı.

HERKESİN UND’Sİ OLMAK ZORUNDA!

Ülkemiz uluslararası nakliyecilerinin çatı kuruluşu olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), birçok STK’ya örnek olarak adından söz ettiriyor. Lojistik sektörünün bileşenlerini bir araya getirmeyi başaran UND, kamu-özel sektör iş ve güç birliği, taşımacılık ve lojistik alanındaki hizmetleri, lojistik eğitimleri ile de takdir topluyor. Logista Global Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Mutluhan Akan, “UND, uzun yıllardan beri sektörümüze katma değer sunuyor. Nakliyecinin sesi olan UND, bizim nazarımızda bir dernekten çok ötedir. Bir STK’dır. Bizim ikinci adresimiz, evimizdir. Üyeler, UND’ye gönülden bağlıdır. Herhangi bir çıkar gözetmeksizin UND başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte gönüldaşlık ilkesi içerisinde elimizden gelen hizmeti en profesyonel şekilde sunuyoruz” dedi. Çatı kuruluşlarının önemine işaret eden Akan, UND’nin geçmişte bölük pörçük olan sektörü bir araya getirerek birlik içerisinde hareket edilmesini sağladığını vurguladı.

ŞERAFETTİN ARAS BAŞKANI DESTEKLİYORUZ, ÇÜNKÜ…!

“UND’de geçmişten günümüze çok önemli başkanlar görev yapmıştır. Vefat etmiş başkanlarımıza rahmet, yaşayan başkanlarımıza da sağlıklı ömürler diliyorum. Tüm başkanlarımızın ve başkanlarla birlikte çalışan yönetim kurulu üyelerinin çok özel emekleri bulunmaktadır” diyen Logista Global Logistics’in Yönetim Kurulu Başkanı Mutluhan Akan, “UND, ülkemizin en önemli derneklerinden biridir. UND, bizim emeğimiz, alınterimizdir. Biz, UND’de sevgi ve muhabbetle bir araya geliriz. UND’de rahmetli Saffet Ulusoy başkanımızdan, Çetin Nuhoğlu başkanımıza kadar birçok başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin alın teri bulunmaktadır. UND’yi UND yapan da bu ilkesel duruşudur. UND’de birçok üyenin fikir birliği ve uzlaşısı vardır. UND’nin yeni seçim sürecinde mevcut başkanımız Şerafettin Aras’ı desteklememizde birden fazla neden bulunmaktadır” dedi.

SEKTÖRÜN ŞERAFETTİN ABİSİ, HEPİMİZİN BAŞKANI

Dağınık bir sektörün hiçbir sorunu aşamayacağını ifade eden Akan sözlerini şöyle sürdürdü: “UND başkanı olacak kişinin sektörü ve sektörün bileşenlerini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Mevcut başkanımız Şerafettin Aras, İTO meclis üyeliği görevlerinde bulundu. 2001 yılında UND yönetim kurulu üyeliğine seçilerek o zamandan günümüze UND’nin içinde büyük hizmetlere ve işlere imza attı. 2011-2013 dönemlerinde UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2013-2023 yılları arası dönemlerde de UND Yönetim Kurulu II. Başkanlığı görevini yürüten sayın başkanın iş disiplini, işine olan saygısı, herkesi kucaklayan yapısı, sektörün Şerafettin Abisi olması gibi nedenlerle biz de kendisini destekliyoruz.

ŞERAFETTİN ARAS’IN EKİBİ SEKTÖR ADINA BİR GÜVENCEDİR

Şerafettin Bey’in ekibine baktığımızda sektörümüzden çok önemli isimlerin olduğunu görüyoruz. Bu tür işler sadece bir başkanın yapacağı işler değildir. Ekibin çok donanımlı olması gerekmektedir. Şerafettin Aras ve ekibi, sektörümüz adına bir güvencedir. UND’de sen-ben kavgası olmamalıdır. Şerafettin Aras’ın uzlaşmacı yapısı, herkesin başkanı olması, herkese kucak açması ve kaybedecek, dışarıda kalacak 1 kişinin dahi olmaması gerektiğine olan inancı bizim sayın başkanı desteklememize neden olmuştur. Gümrüklerdeki sorunların çözümünden tutun da sektör bilgilendirmelerine, eğitimlerine kadar sayın başkan ve ekibi bize göre çok önemli işler ortaya çıkarmıştır. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diye veciz bir sözümüz vardır. Şerafettin başkan ve ekibinin karnesine baktığımızda dinamo gibi çalıştığını ve sektörü en iyi şekilde birleştirdiğini görüyoruz. Herkes için UND olması gerekmektedir. UND güçlenirse sektör de güçlenir. UND’nin mevcut, potansiyel sorunlarımızı daha rahat çözebilmesi için hepimizin aklı selim düşünmemiz ve ona göre kimi destekleyeceğimizi nedenleri ile belirtmemiz gerekmektedir. Ayrıca bunun bir seçim olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Bu, bir demokrasi şölenidir. Seçimler bizim demokrasi bayramlarımızdır. Kazanan her kim olursa olsun bu seçimin kaybedeni olmamalıdır. Seçimin şimdiden ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz